شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18 ذو القعدة 1446
 بررسي مروري نابرابري هاي سلامت و عوامل مؤثر بر آن
دوره ششم (1394) , شماره سوم English Article
عدالت در سلامت
حسن الماس پور خانقاه 1، علی جنتی 2، ناصر درخشانی 3،
  • تاریخ دریافت 1394/06/18
  • تاریخ پذیرش 1394/08/12
  • تاریخ انتشار 1394/09/30
زمينه و اهداف: نابرابري در سلامت اصطلاح کلي است که براي نشان دادن اختلاف ها، تغييرات و ناهمساني هاي موجود در دسترسي به سلامت افراد يا گروه ها از آن استفاده مي شود. مطالعه حاضر با هدف بررسي نابرابري هاي سلامت و عوامل مؤثر بر آن براي استفاده محققان و علاقه مندان عدالت در سلامت انجام شده است.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر يک بررسي مروري مي باشد که با جستجو در پايگاه هاي داده اي Pubmed، Scopus، Proquest و موتور جست و جوي Google  و در پايگاه هاي داده اي فارسي زبان SID، Iran doc، در بازه زماني 2014-2000 انجام گرفت. حاصل اين جست و جو 746 مقاله بود که براساس هدف مطالعه، مرحله به مرحله به ترتيب با مطالعه عنوان، چکيده و مقاله کامل، پالايش شد و در نهايت 16 مقاله از ميان آن ها انتخاب و مورد بررسي تکميلي قرار گرفتند.

يافته ها: در مطالعه حاضر عوامل مؤثر در نابرابري هاي سلامت شناسايي شده عبارت بودند از : 1- عوامل اقتصادي و درآمدي 2- عوامل سياسي و سياست هاي اجتماعي و عمومي 3- عوامل فرهنگي و ارزش هاي اجتماعي 4- عوامل اجتماعي و جمعيتي 5- عوامل رفتاري، رواني و بيولوژيکي. البته عوامل ديگر مثل عوامل حاکميتي، بين المللي، انسجام اجتماعي، حوادث و حتي خود نظام سلامت نيز در نابرابري هاي سلامت دخيل بوده، ولي عوامل پنج گانه ذکر شده جزو مهمترين عوامل مؤثر در نابرابري هاي سلامت در مطالعات اکثريت نويسندگان اشاره شده بود.

بحث و نتيجه گيري: با توجه به اهميت سلامت در اقشار مختلف جامعه و موضوع نابرابري در سلامت، بايد رويکرد و توجه به سمت کاهش  اين نابرابري ها در تمامي سياست ها و برنامه هاي توسعه مد نظر قرار گيرد و نقش اين عوامل در سلامت افراد و جامعه براي مديران و سياست گذاران به خوبي روشن و آشکار گردد.
سلامتینابرابری در سلامتعدالت در سلامتبررسی مروری
2277
1466
 
  اداره ثبت نام
 

اداره پذیرش و ثبت نام

 وظایف :

ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مقاطع كاردانی - كارشناسی ودكترای عمومی پزشكی ومشمولین از بدوثبت نام اولیه  تا قبل از فراقت از تحصیل بشرح ذیل بعهده اداره پذیرش وثبت نام می باشد :

 

1 -  ثبت نام اولیه از پذیرفته شدگان وتكمیل پرونده تحصیلی ایشان

2 - رسید گی به وضعیت مشمولین وانجام مكاتبات لازم با حوزه نظام وظیفه مربوطه

3 - رسید گی به درخواستهای متقا ضیان مهما ن - انتقا ل - جا بجا یی و تغییر رشته

4 - همکاری در صدور كارت دانشجویی

5 - مكاتبات لازم با سازمان سنجش آموزش كشور در مورد اعلا م ظرفیت پذیرش - انعكا س  لیست مغا یرت ها ولیست عد م مراجعه پذیرفته شد گا ن جهت ثبت نام اولیه و منصرفین از تحصیل در اولین نیمسال تحصیلی وسایر مكا تبا ت.

6 - رسید گی به وضعیت تحصیلی دانشجویان  وتنظیم گزارش وضعیت تحصیلی جهت مراجع ذیصلاح .

7 - صدور معر فینا مه ها ی پژوهشی وحكم مر خصی ( تحصیلی - زایما ن - حج  ) و حكم   انصرا ف از تحصیل و  مكا تبا ت لازم با وزارت متبوع و حكم اخر اج به علت ( غیبت -سنوات  - مشروطی ) وحكم بازگشت به تحصیل.

8 - ار سال آئین نا مه ها ودستو ر العملهای آمو زشی واجر ا یی به دانشكده ها ی تابعه  ومكا تبا ت لازم بمنظور حل وفصل برخی از ابها ما ت مطروحه .

9 - مكا تبا ت لازم با اداره كل امور دا نشجویا ن داخل ونیز حوزه معا ونت محتر م آموزشی وزارت متبوع بمنظور حل و فصل برخی از موارد آئین نامه آموزشی ویا دستورالعملها ی اجرائی .

10 - اعلام وضعیت تحصیلی دانشجو یا ن به مراجع وسا زمانهای مجا زدرخوا ست كننده .

11 - نظا رت بر اجرای آئین نامه ها ی آمو ز شی در دانشكد ه های توا بع .