شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18 ذو القعدة 1446
 بررسی عوامل موثر بر مشارکت جامعه در ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه
دوره دهم (1398) , شماره دوم English Article
مشارکت جامعه و مشارکت بین بخشی در سیستم سلامت
هادی کریمی نودهی 1، نادر خالصی 2، امیر اشکان نصیری پور 3، پوران رئیسی 4،
  • تاریخ دریافت 1397/09/16
  • تاریخ پذیرش 1398/04/18
  • تاریخ انتشار 1398/06/30
زمينه و اهداف: نقش مشارکت جامعه در مراقبت های بهداشتی به منظور دستیابی به نتایج منصفانه و عادلانه تایید شده است. از این رو این مطالعه با هدف تعیین و بررسی عوامل موثر بر مشارکت جامعه در ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه انجام شد.

مواد و روش ها: این مطالعه به صورت ترکیبی (کمی – کیفی) انجام گرفت که طی این فرایند با تعداد 25 نفر از خبرگان که بصورت هدفمند انتخاب شده بودند مطالعه آغاز شد و پس از آن تعداد 200 نفر از مراجعین  شبکه ها و مراکز بهداشت و درمان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و نرم افزار LISREL نسخه7/8 موردتجزیه وتحلیل قرار گرفت.

يافته ها: عوامل موثر بر مشارکت جامعه در ارائه مراقبت های بهداشتی شامل «تبادل اطلاعات بین سازمان های مراقبت های بهداشتی و مردم»، «تشویق و آماده کردن مردم» ، « بازنگری و تحول در مراکز و خانه های بهداشت» ، «نقش مستقیم و مؤثر مراجعین و افراد جامعه و اطلاع رسانی به آنها»، «رابطه برابر مردم و مسئولین و مشارکت مردم در تمامی مراحل تصمیم گیری» و «اطلاع رسانی به موقع به مراجعین برای فرصت تصمیم گیری آنها در انجام مشارکت» و در نهایت «اعتماد و اطمینان مراجعین به نظام سلامت و مسئولیت پذیری و ارتقاء کارایی آنها» و «توسعه سرمایه اجتماعی» بودند.

نتيجه گيري: مطالعه حاضر با توجه به زمینه خاص محیط های سیاسی و اجتماعی ایران، عوامل موثر بر مشارکت جامعه در مراقبت های بهداشتی اولیه را شناسایی کرد. این مطالعه یک راهنمای عملی برای سیاست گذاران و مدیران مراقبت بهداشتی اولیه برای مشارکت مردم در تصمیم گیری هایی که بر زندگی آنها تاثیر می گذارد، ارائه داد که در نهایت منجر به بهبود کیفیت خدمات و رضایت بیماران و جامعه می شود.
مشارکت جامعهمراقبت هاي بهداشتي اوليهارائه خدمتتحلیل عاملی
864
284
 
  اداره ثبت نام
 

اداره پذیرش و ثبت نام

 وظایف :

ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مقاطع كاردانی - كارشناسی ودكترای عمومی پزشكی ومشمولین از بدوثبت نام اولیه  تا قبل از فراقت از تحصیل بشرح ذیل بعهده اداره پذیرش وثبت نام می باشد :

 

1 -  ثبت نام اولیه از پذیرفته شدگان وتكمیل پرونده تحصیلی ایشان

2 - رسید گی به وضعیت مشمولین وانجام مكاتبات لازم با حوزه نظام وظیفه مربوطه

3 - رسید گی به درخواستهای متقا ضیان مهما ن - انتقا ل - جا بجا یی و تغییر رشته

4 - همکاری در صدور كارت دانشجویی

5 - مكاتبات لازم با سازمان سنجش آموزش كشور در مورد اعلا م ظرفیت پذیرش - انعكا س  لیست مغا یرت ها ولیست عد م مراجعه پذیرفته شد گا ن جهت ثبت نام اولیه و منصرفین از تحصیل در اولین نیمسال تحصیلی وسایر مكا تبا ت.

6 - رسید گی به وضعیت تحصیلی دانشجویان  وتنظیم گزارش وضعیت تحصیلی جهت مراجع ذیصلاح .

7 - صدور معر فینا مه ها ی پژوهشی وحكم مر خصی ( تحصیلی - زایما ن - حج  ) و حكم   انصرا ف از تحصیل و  مكا تبا ت لازم با وزارت متبوع و حكم اخر اج به علت ( غیبت -سنوات  - مشروطی ) وحكم بازگشت به تحصیل.

8 - ار سال آئین نا مه ها ودستو ر العملهای آمو زشی واجر ا یی به دانشكده ها ی تابعه  ومكا تبا ت لازم بمنظور حل وفصل برخی از ابها ما ت مطروحه .

9 - مكا تبا ت لازم با اداره كل امور دا نشجویا ن داخل ونیز حوزه معا ونت محتر م آموزشی وزارت متبوع بمنظور حل و فصل برخی از موارد آئین نامه آموزشی ویا دستورالعملها ی اجرائی .

10 - اعلام وضعیت تحصیلی دانشجو یا ن به مراجع وسا زمانهای مجا زدرخوا ست كننده .

11 - نظا رت بر اجرای آئین نامه ها ی آمو ز شی در دانشكد ه های توا بع .