شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18 ذو القعدة 1446
 کاوش قوانین وابستگی وقوع تب مالت در انسان با استفاده از داده‎کاوی ویژگی های مکانی
دوره یازدهم (1399) , شماره اول English Article
اپیدمیولوژی و بار بیماریها در سیستم سلامت
محمد عباسی 1، فرید کریمی پور 2، سیما قلی پور 3،
  • تاریخ دریافت 1398/03/04
  • تاریخ پذیرش 1398/07/20
  • تاریخ انتشار 1399/01/01
زمينه و اهداف: تب مالت شایع‌ترین بیماری مشترک انسان و دام است كه توزیع مکانی آن تقریبا جهانی است، لذا كنترل این بیماری تاثیر مهمی در سطح جهانی بر روی سلامت انسان و صنعت دامداری دارد. از عوامل مهم شیوع این بیماری پارامترهای محیطی (مکان) می‌باشد. در این راستا شناسایی و کشف روابط پارامترهای محیطی با نحوه شیوع و وقوع بیماری می‎تواند در كنترل و ارائه راه‌‎کارهای پیشگیرانه و در نتیجه كاهش هزینه‌های درمان انسان و دام موثر باشد.

مواد و روش ها:
در این تحقیق، با استفاده از داده کاوی مکانی و قوانین وابستگی چندبعدی، ارتباط بین وقوع بیماری تب ‎مالت در انسان با پارامترهای محیطی و انسانی مانند دما، رطوبت، ارتفاع، کاربری زمین، شغل افراد و سابقه تماس آنها با دام و سابقه استفاده از مواد لبنی غیرپاستوریزه با تاکید برمکان بررسی شده است. جامعه آماری این تحقیق افراد مبتلا به تب مالت در سال 1394 در استان همدان می باشد.

يافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر این است که عوامل مکانی و غیرمکانی از جمله دما، ارتفاع منطقه، رطوبت، سابقه استفاده از لبنیات غیرپاستوریزه، سابقه تماس افراد بیمار با دام‎های آلوده، شغل افراد مبتلا شده و پوشش منطقه‎ای که افراد مبتلا شده در آن زندگی می‌کنند، می‎توانند در شیوع بیماری تب‎مالت موثر باشند.

نتيجه گيري: نتایج پژوهش نشان می دهد که عوامل دما و ارتفاع دارای تاثیرات بیشتری در قوانین کشف شده بوده‌اند، به گونه‎ای که مناطق دارای دمای زیادتر و ارتفاع پایین‎تر نسبت به دیگر مناطق، شامل افراد بیمار بیشتری بوده‎اند. همچنین افراد دارای شغل کشاورزی و دامداری در قوانین کشف شده بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده‎اند.
تب مالتداده کاویقاعدهوابستگیاطلاعات جغرافیاییدانش
609
69
 
  اداره ثبت نام
 

اداره پذیرش و ثبت نام

 وظایف :

ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مقاطع كاردانی - كارشناسی ودكترای عمومی پزشكی ومشمولین از بدوثبت نام اولیه  تا قبل از فراقت از تحصیل بشرح ذیل بعهده اداره پذیرش وثبت نام می باشد :

 

1 -  ثبت نام اولیه از پذیرفته شدگان وتكمیل پرونده تحصیلی ایشان

2 - رسید گی به وضعیت مشمولین وانجام مكاتبات لازم با حوزه نظام وظیفه مربوطه

3 - رسید گی به درخواستهای متقا ضیان مهما ن - انتقا ل - جا بجا یی و تغییر رشته

4 - همکاری در صدور كارت دانشجویی

5 - مكاتبات لازم با سازمان سنجش آموزش كشور در مورد اعلا م ظرفیت پذیرش - انعكا س  لیست مغا یرت ها ولیست عد م مراجعه پذیرفته شد گا ن جهت ثبت نام اولیه و منصرفین از تحصیل در اولین نیمسال تحصیلی وسایر مكا تبا ت.

6 - رسید گی به وضعیت تحصیلی دانشجویان  وتنظیم گزارش وضعیت تحصیلی جهت مراجع ذیصلاح .

7 - صدور معر فینا مه ها ی پژوهشی وحكم مر خصی ( تحصیلی - زایما ن - حج  ) و حكم   انصرا ف از تحصیل و  مكا تبا ت لازم با وزارت متبوع و حكم اخر اج به علت ( غیبت -سنوات  - مشروطی ) وحكم بازگشت به تحصیل.

8 - ار سال آئین نا مه ها ودستو ر العملهای آمو زشی واجر ا یی به دانشكده ها ی تابعه  ومكا تبا ت لازم بمنظور حل وفصل برخی از ابها ما ت مطروحه .

9 - مكا تبا ت لازم با اداره كل امور دا نشجویا ن داخل ونیز حوزه معا ونت محتر م آموزشی وزارت متبوع بمنظور حل و فصل برخی از موارد آئین نامه آموزشی ویا دستورالعملها ی اجرائی .

10 - اعلام وضعیت تحصیلی دانشجو یا ن به مراجع وسا زمانهای مجا زدرخوا ست كننده .

11 - نظا رت بر اجرای آئین نامه ها ی آمو ز شی در دانشكد ه های توا بع .