شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18 ذو القعدة 1446
 سیمای کیفی آب های آشامیدنی شهرستان ارومیه از نظر سلامت
دوره چهارم (1392) , شماره دوم English Article
محیط زیست و سلامت
محمد مسافری 1، آیدا اجلالی 2، جلیل نظری 3،
  • تاریخ دریافت 1392/03/18
  • تاریخ پذیرش 1392/05/09
  • تاریخ انتشار 1392/06/30
زمینه و اهداف: کیفیت آب آشامیدنی تأثیر بسزایی در سلامت شهروندان دارد و مقایسه آن با استانداردهای موجود و اطلاع از حدود مجاز می تواند اطلاعات مفیدی را در راستای حفظ سلامت جامعه ارائه نماید. در مقاله حاضر وضعیت کیفی آب های شرب مصرفی در شهرستان ارومیه مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.

مواد و روش ها
: نتایج مربوط به آنالیز آب شرب  شهر ارومیه و روستاهای آن مشتمل بر 182 آنالیز انجام شده در سال 1391 و 1392 از مرکز بهداشت استان تهیه و پس از ورود به نرم افزار SPSS مورد آنالیزهای روتین آماری قرار گرفته و با استاندارد ملی مقایسه گردید.

یافته ها: سختی آب های شرب ارومیه از 100 میلی گرم بر لیتر تا 1040 کربنات کلسیم و بطور میانگین 144±309 میلی گرم بر لیتر متفاوت است که نشان دهنده آب های سبک تا خیلی سخت است. از نظر املاح محلول مقادیر اندازه گیری شده از 103 تا 1900 میلیگرم بر لیتر و بطور متوسط 287±366 ملیگرم بر لیتر می باشد. در مورد فلوراید که از نظر سلامت دارای اهمیت می باشد، مقادیر از صفر تا 1.5 میلیگرم بر لیتر و بطور میانگین 0.23±0.21 میلیگرم بر لیتر متفاوت است. در مورد کدورت در 44% نمونه های آنالیز شده کمتر از NTU 0.5، در 34% بین 0.5 و 1 و در 22% بالای NTU 1 بود.

بحث و نتیجه گیری
: در مقایسه با استانداردها ملی و بین المللی آب شرب در برخی از نواحی شهرستان ارومیه مقادیر بعضی از پارامترهای کیفی آب شرب مطابق با حدود مجاز نبوده و لازم است اقدام اصلاحی در این خصوص صورت گیرد. با این حال در مجموع کیفیت فیزیکو شیمیایی آب های بررسی شده برای شرب مناسب می باشد.

آب آشامیدنیکیفیتسختیفلورایدارومیه
2872
1077
 
  اداره ثبت نام
 

اداره پذیرش و ثبت نام

 وظایف :

ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مقاطع كاردانی - كارشناسی ودكترای عمومی پزشكی ومشمولین از بدوثبت نام اولیه  تا قبل از فراقت از تحصیل بشرح ذیل بعهده اداره پذیرش وثبت نام می باشد :

 

1 -  ثبت نام اولیه از پذیرفته شدگان وتكمیل پرونده تحصیلی ایشان

2 - رسید گی به وضعیت مشمولین وانجام مكاتبات لازم با حوزه نظام وظیفه مربوطه

3 - رسید گی به درخواستهای متقا ضیان مهما ن - انتقا ل - جا بجا یی و تغییر رشته

4 - همکاری در صدور كارت دانشجویی

5 - مكاتبات لازم با سازمان سنجش آموزش كشور در مورد اعلا م ظرفیت پذیرش - انعكا س  لیست مغا یرت ها ولیست عد م مراجعه پذیرفته شد گا ن جهت ثبت نام اولیه و منصرفین از تحصیل در اولین نیمسال تحصیلی وسایر مكا تبا ت.

6 - رسید گی به وضعیت تحصیلی دانشجویان  وتنظیم گزارش وضعیت تحصیلی جهت مراجع ذیصلاح .

7 - صدور معر فینا مه ها ی پژوهشی وحكم مر خصی ( تحصیلی - زایما ن - حج  ) و حكم   انصرا ف از تحصیل و  مكا تبا ت لازم با وزارت متبوع و حكم اخر اج به علت ( غیبت -سنوات  - مشروطی ) وحكم بازگشت به تحصیل.

8 - ار سال آئین نا مه ها ودستو ر العملهای آمو زشی واجر ا یی به دانشكده ها ی تابعه  ومكا تبا ت لازم بمنظور حل وفصل برخی از ابها ما ت مطروحه .

9 - مكا تبا ت لازم با اداره كل امور دا نشجویا ن داخل ونیز حوزه معا ونت محتر م آموزشی وزارت متبوع بمنظور حل و فصل برخی از موارد آئین نامه آموزشی ویا دستورالعملها ی اجرائی .

10 - اعلام وضعیت تحصیلی دانشجو یا ن به مراجع وسا زمانهای مجا زدرخوا ست كننده .

11 - نظا رت بر اجرای آئین نامه ها ی آمو ز شی در دانشكد ه های توا بع .