شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18 ذو القعدة 1446
 تحلیل هزینه خدمات سلامت در مراکز بهداشتی و درمانی، شهر تبریز در سال 1387
دوره سوم (1391) , شماره اول English Article
اقتصاد سلامت
معصومه قلیزاده 1، مهدی جعفری 2، علی جنتی 3، سارا حسینی 4،
  • تاریخ دریافت 1390/12/05
  • تاریخ پذیرش 1391/01/23
  • تاریخ انتشار 1391/03/30
زمینه و اهداف: تحلیل هزینه خدمات سلامت یک ابزار مديريتي مهم برای تصميم گيري های مبتنی بر شواهد در نظام سلامت است. این پژوهش با هدف  تحلیل هزینه خدمات و تعیین سهم عوامل مختلف در قیمت تمام شده خدمات ارائه شده در مراکز بهداشتی و درمانی شهری ، در سطح شهر تبریز انجام گرفت .

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی بود که بصورت مقطعی با  هدف  تحلیل هزینه خدمات و تعیین سهم عوامل مختلف در قیمت تمام شده خدمات ارائه شده در مراکز بهداشتی و درمانی شهری، در سطح شهر تبریز انجام گرفت. از روش تحلیل هزینه ABC بر مبنای فعالیت برای محاسبه هزینه ها استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مراکز بهداشتی و درمانی شهری تبریز  تشکیل می دادند. در این پژوهش  با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای نمونه مورد نظر انتخاب و برای جمع آوری داده ها از چک لیست محقق ساخته استفاده شد. داده هاي جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Excel  تجزیه و تحلیل و با جداول نمودار توصیف گردیدند .

یافته ها: نتایج مطالعه حاضر، سهم عوامل مختلف را در تعیین قیمت تمام شده خدمات مراکز بهداشتی و درمانی نشان می دهد به طوری که سهم عوامل انسانی در تعیین هزینه تمام شده 58% ، فضای فیزیکی 8% ، لوازم غیرمصرفی اختصاصی (تجهیزات پزشکی) 1.3% و هزینه های مصارف عمومی، تعمیرات، لوازم غیرمصرفی عمومی، لوازم مصرفی عمومی، بافی مانده سهم هزینه های خدمات بهداشتی و درمانی را به خود اختصاص داده بودند.

نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه و از آنجایی که بالاترین سهم هزینه ها را عواملی انسانی به خود اختصاص داده است فلذا می توان گفت که متناسب کردن تعداد نیروی انسانی با حجم کار، مدیریت مبتنی بر عملکرد و استفاده از کارکنان چند پیشه در ارائه خدمات مرکز بهداشتی، می تواند منجر به کاهش هزینه تمام شده خدمات گردد .  

تحلیل هزینهقیمت تمام شدهمراکز بهداشتی درمانی
2488
1438
 
  اداره ثبت نام
 

اداره پذیرش و ثبت نام

 وظایف :

ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مقاطع كاردانی - كارشناسی ودكترای عمومی پزشكی ومشمولین از بدوثبت نام اولیه  تا قبل از فراقت از تحصیل بشرح ذیل بعهده اداره پذیرش وثبت نام می باشد :

 

1 -  ثبت نام اولیه از پذیرفته شدگان وتكمیل پرونده تحصیلی ایشان

2 - رسید گی به وضعیت مشمولین وانجام مكاتبات لازم با حوزه نظام وظیفه مربوطه

3 - رسید گی به درخواستهای متقا ضیان مهما ن - انتقا ل - جا بجا یی و تغییر رشته

4 - همکاری در صدور كارت دانشجویی

5 - مكاتبات لازم با سازمان سنجش آموزش كشور در مورد اعلا م ظرفیت پذیرش - انعكا س  لیست مغا یرت ها ولیست عد م مراجعه پذیرفته شد گا ن جهت ثبت نام اولیه و منصرفین از تحصیل در اولین نیمسال تحصیلی وسایر مكا تبا ت.

6 - رسید گی به وضعیت تحصیلی دانشجویان  وتنظیم گزارش وضعیت تحصیلی جهت مراجع ذیصلاح .

7 - صدور معر فینا مه ها ی پژوهشی وحكم مر خصی ( تحصیلی - زایما ن - حج  ) و حكم   انصرا ف از تحصیل و  مكا تبا ت لازم با وزارت متبوع و حكم اخر اج به علت ( غیبت -سنوات  - مشروطی ) وحكم بازگشت به تحصیل.

8 - ار سال آئین نا مه ها ودستو ر العملهای آمو زشی واجر ا یی به دانشكده ها ی تابعه  ومكا تبا ت لازم بمنظور حل وفصل برخی از ابها ما ت مطروحه .

9 - مكا تبا ت لازم با اداره كل امور دا نشجویا ن داخل ونیز حوزه معا ونت محتر م آموزشی وزارت متبوع بمنظور حل و فصل برخی از موارد آئین نامه آموزشی ویا دستورالعملها ی اجرائی .

10 - اعلام وضعیت تحصیلی دانشجو یا ن به مراجع وسا زمانهای مجا زدرخوا ست كننده .

11 - نظا رت بر اجرای آئین نامه ها ی آمو ز شی در دانشكد ه های توا بع .