تاریخ : چهارشنبه 23 دي 1394
کد 343
اعطاء گواهینامه عضویت درسازمان جهانی بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تبریز

 به گزارش روابط عمومی ، دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این سمینار اظهار کرد : گواهینامه عضویت درسازمان جهانی بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعطا شده است . وی افزود : در حالی بیش از 90 درصد مرگ های ناشی از حوادث رانندگی در کشور هایی با درآمد کم و متوسط رخ می دهد که فقط 10درصد علم مربوط به پیشگیری از این مصدومیت ها در این کشور ها تولید می شود.

 دکترمحمد حسین صومی گفت:به دلیل پتانسیل های متعدد آذربایجان شرقی و کارهای پژوهشی انجام شده ، گواهینامه عضویت در سازمان جهانی بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان اولین مرکز بین المللی حامی جوامع ایمن در سطح کشور اعطا شد.

 وی پیشگیری از آسیب های جاده ای، توجه به حوادث ترافیکی و ارتقای ایمنی را مقوله ای اساسی عنوان کرد و گفت: آموزش و توسعه دانش، گسترش زیرساخت های لازم و تلاش در جهت تامین منابع علمی و شناسایی و جذب همکاری سایر دانشگاه ها جزو وظایف مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اجرایی کردن این مهم است.

 وی اضافه کرد:اولین علت مرگ در سنین 15-29سالگی که سنین طلایی یک فرد و اجتماع هستند، حوادث رانندگی می باشد و 24هزار نفر در روز در جهان بر اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند.

دکترصومی خاطرنشان کرد:با همکاری و افزایش سواد سلامت جامعه، آمار کشته شدگان و مصدومان حوادث رانندگی سیر نزولی پیدا کرده است ولی هنوز در این زمینه در اول راه هستیم.

 وی با بیان اینکه بیش از 90درصد مرگ های ناشی از حوادث رانندگی در کشور هایی با درآمد کم و متوسط رخ می دهد، گفت: این در حالی است که سالانه حدود 3 درصد از درآمد ناخالص ملی این کشور ها برای این مسئله هزینه می کنند.

وی گفت: ما به عنوان متولی سلامت فقط وظیفه ی تولید علم نداریم بلکه مسئولیت آموزش عام مردم و تعریف واحد های تخصصی علوم مربوط به حوادث رانندگی نیز بر عهده ما است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ابراز امیدواری کرد؛ برگزاری نشست توسعه دانش ترافیک و حوادث جاده ای فتح بابی برای پیشبرد اهداف مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه گردد و یک سال بعد از گام هایی که در این راه برداشته شده است، سخن به میان آید.

 معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست اظهار کرد:هر روز شاهد اخبار ناگواری در زمینه حواث جاده ای هستیم که به جرات می توان گفت اغلب آنها قابل پیشگیری بودند.

 دکترسعید اصلان آبادی ادامه داد: خوشبختانه نیروی انتظامی و پلیس راهور کشور در کنار دانشگاه ها قرار گرفتند و برای حل این معضل ملی در کنار مجموعه های علمی تلاش می کنند.

 وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت گفت:از مدت ها قبل تیم های کارشناسی بر اساس سند چشم انداز و آمایش سرزمینی، کشور را به 10منطقه آمایشی تقسیم کردند و معاونت آموزشی وزارت خانه ها نیز بند های 12 گانه تحول نظام سلامت را تدوین کردند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بخشی از حدود اختیارات خود را به کارگروه های قطبی سپرد که مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز قطب شماره دو این طرح شد.

 وی اضافه کرد: در کارگروه مربوط به دانش ترافیک و سوانح جاده ای اصلی ترین خواسته ما این بود که حتما در این امر دخیل باشیم، تعامل مجموعه دانشگاه علوم پزشکی با ارگان های دخیل در این امور نتایج خوبی خواهد داشت.

 وی با تاکید بر اینکه در تصمیمات حوزه دانش ترافیک و سوانح جاده ای نگاهمان ملی است، گفت: مطالعات کاربردی، ایجاد رشته های بین رشته ای و تربیت متخصصین در این حوزه منوط به منطقه ی ما نمی شود.

 گفتنی است؛ سمینار یک روزه توسعه دانش ترافیک و حوادث جاده ای در تبریز با حضور سردار امیری، جانشین پلیس راهور ، در مرکز مدیریت کشوری سلامت  برگزار شد.